een geschiedenis

In 2008 is Schoeftzakkerock opgestart door enkele enthousiaste leiders van Scouts Carpe Diem Arendonk. Ze wilden eens iets anders organiseren dan een gewone “Scoutsfuif” dat hoogstens een 100-tal bezoekers aantrok. De enthousiastelingen hebben toen de koppen bij elkaar gestoken en gezocht naar een geschikte datum. Ze wilden een zomerevenement organiseren dat het welbekende “bouwverlof” in zou zetten. Het evenement zou bestaan uit live optredens, een BBQ en volksspelen.

De liveoptredens moesten wel een zekere pit in zich hebben, ze waren echter niet vies van vette gitaar-riffs en drumsolo’s. Ook moesten er zeker lokale bands op het podium staan. Deze visie is doorheen de jaren aangehouden en zo is er steeds een straffe line-up op Schoeftzakkerock.

Het eerste jaar is Schoeftzakkerock doorgegaan op het Glossocircuit te Arendonk. Ja dat klopt, een echt rallycircuit. Ruimte genoeg, en de buurtbewoners zijn ook al zeker wat gewend. Deze editie lokte een 500-tal bezoekers met als headliner Band Marginal. Niet slecht voor een eerste editie, de keuze om het jaar daarna Schoeftzakkerock nog eens te laten doorgaan was snel gemaakt.

In 2009 ging Schoeftzakkerock wederom door op het Glossocircuit, dit jaar was de lokale band Lomax de headliner. De organisatie merkte op dat mensen het lastig vonden om af te zakken naar het Glossocircuit. Ze moesten dus op zoek naar een locatie dichter bij het centrum. Dit vonden ze op de Bemdweide. De editie van 2010 ging dus voor het eerst door op de Bemdweide waar Belgian Associality ’s avonds de pannen van het dak speelde voor een overvolle weide. Vanaf 22u had Schoeftzakkerock een afterparty voorzien in feestzaal Renova (+/-1km). Hier draaiden lokale Dj’s de afterparty op gang.

Schoeftzakkerock ging verder met dit concept, Bulls on Parade, Psycho 44 en Swizzle passeerden de revue tot er in 2012 besloten werd om een afterparty op de Bemdweide te organiseren. Dit ging door in onze eigen festivaltent en was meteen een schot in de roos dankzij DJ Zaki. Dat jaar stond er ook een echte Belpop band op ons podium, namelijk Red Zebra!

Jaren verstreken en prachtige edities passeerden. We hebben ondertussen het bezoekersaantal van 1.500 personen bereikt en bands als The Skadillacs, In The Name Off, Kings Of The Bongo en Bottle of Moonshine hebben reeds gespeeld op Schoeftzakkerock. Het evenement is een vaste waarde geworden om het bouwverlof in te zetten. Schoeftzakkerock zou nooit geworden zijn wat het nu is geworden dankzij al zijn medewerkers en sponsors. Enkele personen willen we in het bijzondere bedanken: Stijn Verheyen, Jasper Horsting, Pieter Maes, Sander Van Dooren en Lander Lens

Lijst van bands die gespeeld hebben op Schoeftzakkerock: Pellemansboys, Lomax, Nebrovski, Band Marginal, Lomax, Cabron, Boogie Clowns, Lomax, Belgian Associality, Bulls on parade, Swizzle, Psycho 44, Hukkelfukkers, Tangled Horns, Red Zebra, Dj Zaki, Grohl, Fernant Zeste, Lucy’s Pitstop, Reason, Basement Gate, In The Name Of, The Skadillacs, Horses On fire, The Octopussy’s, The strzebonsky Noizescene, Nameless Honey Badgers, Kings Of The Bongo, Polaroid Fiction, Whiz, The deer Friends, H.I.T.S., Bottle Of Moonshine, Rawönes, Frenzship, Bizkit Park, Papaver, Freaky Age en Jacle Bow, SHTEVIL, Sorry Ms Jackson.

Noteer alvast in je agenda, Schoeftzakkerock 2019, 12/07/2019!